Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzásszörp torta recept

Bodzásszörp torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kekszmorzsa
    • 25 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 36 dkg krémsajt
    • 4 dkg porcukor
    • 160 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 0.5 db bodzavirág (szörp, deciliterben )
    • 1 citromból nyert citromlé
    • 1 citromból nyert citromhéj
    • 10 g habfixáló

    Elkészítése:

    Az olvasztott vajjal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a darált kekszhez. Alaposan kikeverem.

    Elkenem, jól lelapogatom, a 28 cm-es torta formába, a kevert kekszet.

    A krémsajtot, a citrom levét, a citrom héját, a bodza szörpöt krémesen kikeverem.

    Mixerrel felverem a tejszínt a 40 g porcukorral. Amikor jó kemény a hab, pici zacskó /200 ml tejszínhez való. / habfixálót alaposan elkeverek benne.

    A krémsajtba, fakanállal elkeverem a tejszínhabot egyenletesen.

    A tortaformába, a keksz alapra kenem. Óvatosan megrázogatom, hogy egyenletesen terüljön el rajta.

    Beteszem a hűtőbe. Díszítem előtte ,amikor tálalom. Színes cukorkákkal szórom meg .

    Tipp:

    A díszítést egyénileg megoldható! Ízben harmonizáljon a torta anyagaival!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek