Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben sült csülök hagymás tepsis krumplival recept

Sörben sült csülök hagymás tepsis krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb hátsó csülök
    • 1 fej fokhagyma
    • őrölt bors
    • 3 dl sör

    Körethez:

    • 2 kg burgonya
    • 3 vöröshagyma
    • 2 ek szalonnazsír

    Elkészítése:

    A csülköt kicsontozzuk, durva szemű tengeri sóval jól átdörzsöljük, borsot őrlünk rá, és megtűzdeljük hosszában félbevágott fokhagymagerezdekkel. Zárt edényben éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap tepsiben, vagy sütőtálban bőrével felfele sütjük alufóliával letakarva úgy, hogy előzőleg 3 dl sört öntünk alá. Időnként a fóliát leemelve a csülköt a keletkező fűszeres lével meg locsoljuk.

    Közben megtisztítjuk a krumplit, majd karikára vágva tepsibe rakjuk. A krumpliszeletekre hagymakarikákat rakunk, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, és enyhén meglocsoljuk zsírral. (Én a kisütött szalonna zsírjával is megöntöztem, ami kellemes füstös ízt adott a köretnek.) Alufólia alatt, a csülökkel egy időben a sütőben sütjük, végig fólia alatt. (Ha valakinek van lehetősége kemencében sütni, úgy még jobb!)

    A krumpli később lett a sütőbe téve, így egy időben sült meg mindkettő.

    A sütés vége felé rövid időre a csülökről levesszük a fóliát, és kicsit megpirítjuk a bőrét is. 10 percnyi hűlés után a csülköt felszeleteljük, és a szaftos, hagymás krumplin tálaljuk.

    Tipp:

    A ballagási menü részeként került asztalra, a hagymás, tepsis krumplival, és a korábban megsütött sült szalonnával tálalva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek