Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-gombás karaj recept

Sajtos-gombás karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 2 fej hagyma
    • 25 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • kb. 15 dkg sajt
    • kevés olaj
    • bors

    Elkészítése:

    A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.

    A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit.

    A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.

    Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.

    Tipp:

    Sütés közben a hús és a gomba levet ereszt, amelyben párolódik a hús. A végén ezt a szaftot ráönthetjük az ételre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek