Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos szűzérmék mandulás kelbimbóval recept

Rozmaringos szűzérmék mandulás kelbimbóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kelbimbó
    • só,bors
    • 2+4 gerezd fokhagyma
    • 12 szelet szűzérme 1,5 cm darabra vágva
    • 12 szelet bacon
    • 12  rozmaringág
    • 2 ek olaj 1+1 dl száraz fehérbor
    • 4 kk magos dijoni mustár ( én narancsos ízesítésűt használtam)
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 2 dkg vaj
    • 2 ek mandula pehely
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A fagyos kelbimbót enyhén sós, 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben 12 percig főzzük.

    Az élükre állított szűzérméket a baconszalonnával begöngyöljük, és átszúrjuk a rozmaringágakkal. Így rögzítjük a szalonnát.

    Felforrósított olajon oldalanként 3-3 percig sütjük, amikor megfordítjuk őket, megszórjuk frissen őrölt borssal, sózzuk, melléje dobunk 4 gerezd fokhagymát.letakarjuk alufóliával, és melegen tartjuk. Kivesszük a húsokat a serpenyőből.

    A mártáshoz felöntjük a pecsenyealapot 1 dl borral, addig forraljuk, amíg a pirult rész fel nem puhul, majd lábasba szűrjük.

    Hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, a maradék 1 dl borban elkevert étkezési keményítőt, éppen csak besűrítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és körbelocsoljuk vele a hússzeleteket.Ezután letakarva puhára sütjük.

    Lehet hígítani még utólag kevés húslével. A hús úgy jó, ha megpuhul.

    A kelbimbót leszűrjük, a felforrósított vajba forgatjuk, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal. Finomra vágott petrezselyemmel illatosítjuk, (el is maradhat) burgonyapüréből formázott galuskával tálaljuk a szaftos hús mellé. Rozmaringgal diszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek