Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros tarja tükörtojással és burgonyaforgács körettel recept

Mustáros tarja tükörtojással és burgonyaforgács körettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Hozzávalók /2 személyre/

    • 4 szép szelet tarja
    • ízlés szerint só és bors
    • 2 púpos evőkanál mustár

    A sütéshez:

    • étolaj

    Továbbá:

    • 4 db tojás

    A burgonyaforgács körethez:

    • 50-60 dkg burgonya
    • 1,5-2 dl tej
    • 4 ek liszt
    • 1 egész tojás
    • 1 csipet só

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A köret elkészítése:

    Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.

    Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.

    Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,sóból,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.

    A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük.

    A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.

    Papírtörlőre szedjük, kevés sóval meghintjük.

    A hús elkészítése:

    A hús szeleteket kiklopfoljuk,sóval,őrölt borssal megszórjuk mind kettő felét.

    Mustárral bekenjük.

    1 órát állni hagyjuk, majd étolajon, serpenyőben szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek