Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sült oldalas hercegnőburgonyával recept

Mexikói sült oldalas hercegnőburgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg oldalas
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 szál póréhagyma
    • 3 dl frissen facsart narancslé
    • 1,5 dl fehérborecet
    • 4 ek paradicsompüré
    • 1 db hegyes erős paprika/csili paprika
    • 6 ek szezámmagolaj
    • 1 tk cukor
    • frissen őrölt színes bors
    • csilipaprika (őrölt)

    A hercegnő burgonyához:

    • 1 kg burgonya
    • 10 dkg vaj/margarin
    • 2 db tojás sárgája
    • szerecsendió (őrölt)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát felkockázzuk. Az oldalast kb. 2 csontonként feldaraboljuk, majd sóval, csilipaprikával bedörzsöljük.

    A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, a húsokat belefektetjük, hozzáadjuk a hagymakockákat, a narancslevet és a borecetet.

    A tepsit lefedjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.

    Levesszük róla a fedőt, és rádobjuk a felaprított póréhagymát.

    A hegyes erős paprikát apró kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsompürével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük 2 dl vízzel.

    A mártást a húsokra kenjük, visszatoljuk a sütőbe és fedő nélkül, további 15-20 percig sütjük.

    A hercegnőburgonya elkészítése

    Amíg sül a hús, a burgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben.

    Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, a sót és az őrölt szerecsendiót.

    Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.

    Ha a hús megsült azonnal mehet be utána, kb 10 percnyi sütésre van szüksége.

    Addig a húst tálalhatjuk, ha a hercegnő burgonya megsült, azt a hús köré rakjuk. Savanyúságot kínáljunk hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek