Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros rakott káposzta recept

Magyaros rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs (2,5 dl)
    • 0,5 kg sertéslapocka darálva
    • 70 dkg hordós savanyú káposzta
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 4 ek étolaj
    • 450 g tejföl
    • 2 tojás

    Elkészítése:

    A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük.

    A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel.

    Hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál finomabb!

    Fedő alatt puhára főzzük és a közben elpárolgott vizet pótoljuk, a végén belekeverjük a pörcöt is.

    A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítve készre főzzük, majd leszűrjük (húsleves alaplével is készíthető, úgy finomabb).

    Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

    Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk.

    Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.

    A káposzta harmadát beleterítjük a tálba, következik a rizs 1/4-e, majd a pörkölt 1/3-a.

    A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal és simára keverjük. A húsra locsoljuk egyharmadát.

    A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd tejföl.

    A tetejére kis vajdarabkákat teszünk, vagy olajjal meglocsoljuk. Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek