Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéscomb
    • 50 dkg gomba
    • 20 dkg füstölt császárszalonna
    • 1 db vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 db sárgapaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1-1,5 dl tejszín
    • 3 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • csípős paprikakrém (Erős Pista)
    • 2 tk pirospaprika
    • szerecsendió
    • majoranna
    • kakukkfű
    • 1/2 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst, és a császárszalonnát ízlés szerint kockázzuk fel. (én kisebb kockákra vágtam) A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát vékonyan szeleteljük fel.

    A gombát vágjuk vékony csíkokra.

    A felkockázott szalonnához adjuk hozzá a zsírt, majd süssük pár percig, hogy kapjon egy kis színt.

    Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, még a hagyma üveges lesz, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és pároljuk tovább egy-két percig.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott húst, és addig pároljuk míg a hús kifehéredik, majd szórjuk meg a pirospaprikával, és a fűszerekkel, sózzuk, keverjük alaposan össze.

    Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott gombát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és résnyire lefedve az edényt, főzzük puhára.

    A tejfölt és a tejszínt keverjük simára a liszttel, majd öntsük hozzá a húshoz, és keverjük alaposan össze. Ezután főzzük még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és ízesítsünk utána, ha szükséges.

    Ameddig a hús fő, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet.

    Tálaláskor a köretre (nokedlire) kanalazzuk rá a szaftos húst, majd ízlés szerint savanyúsággal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek