Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésragu recept

Bakonyi sertésragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk.

Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Hozzáadom a receptfüzethez

Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek