Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Bakonyi sertésragu recept

    Bakonyi sertésragu
    Nehézségi szint:
    Kezdőknek
    Elkészítési idő:
    60 perc
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Megfizethető
  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 50 dkg sertés comb vagy lapocka
    • 30 dkg gomba
    • 15 dkg húsos füstölt szalonna
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finom liszt
    • 1 csapott ek pirospaprika
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.  A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek

    A kategória legjobb receptjei