Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével recept

Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
  • Hozzávalók:

    A bárányhoz:

    • fejenként 1 báránycsülök
    • 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • 4 ág friss rozmaring
    • bors
    • 2 evőkanál olíva a sütéshez
    • 1 dl víz

    A körethez:

    • 1 csomag csilivel ízesített tagliatelle
    • 2 citrom leve
    • 2-3 evőkanál mák
    • 2-3 evőkanál mákolaj
    • 1 ág friss rozmaring ( aprítva)
    • bors

    Elkészítése:

    A báránycsülköket előző nap, dörzsöljük be a friss rozmaringgal, majd kenjük be az édes csiliszósszal. Egy műanyag dobozkába helyezzük el a húsokat. Tegyük mellé a rozmaringágakat, a fokhagymákat, őröljünk rá borsot, majd 24 órára hagyjuk a hűtőben.

    Másnap, hevítsünk kevés olívaolajat és a csülköket minden oldalról pirítsuk körbe, közben alaposan sózzuk és borsozzuk.

    Az előpirított húsokat tegyük egy sütőtálba, borítsuk rá a serpenyőből a zsiradékot, majd adjuk hozzá a rozmaringágakat és fokhagymákat, dobjunk mellé babérleveleket.

    A bárány tetejét vékonyan kenjük át a csiliszósszal.

    Öntsünk alá kevés vizet és szorosan alufóliázzuk le.

    A sütőt kapcsoljuk be és állítsuk a hőfokot 120 fokra és 4,5 órát süssük a húst.

    A végeredmény igazán omlós lesz, a hús magától leválik a csontról.

    A körethez a tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, de ne főzzük túl. Érdemes 1 perccel az elkészülte előtt leszűrni, mert a serpenyőben még hőt fog kapni.

    Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál mákot. Sűrűn kevergetve addig pirítsuk, amíg elkezdi kiengedni a mák az illatát.

    Ekkor adjuk hozzá a mákolajat, az apróra vágott rozmaringot és facsarjuk rá a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tegyük rá a kifőtt tésztát.

    Forgassuk össze és már tálalható is. (érdemes főzőlevet félretenni és kevéssel felönteni a serpenyőben a tésztát)

    Tipp:

    A munka nem sok ezzel az étellel, csak a sütési idő hosszú, ami 4,5 óra, de amíg a sütőben pihen a hús, addig nyugodtan lehet mással foglalkozni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek