link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Körtés, túrós palacsinta recept

Körtés, túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 25 dkg rétesliszt
    • 1 tojás
    • 1 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 4-5 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
    • 0,5 dl étolaj

    Túró töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg porcukor

    Körtés töltelék:

    • 1 körte
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • 1 tk vanília aroma

    Karamell öntet:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 ek víz
    • 2,5 dl tejszín
    • csipet só

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz anyagokat elkeverem, majd hozzáadom a tojást, tejet és annyi szódavizet, hogy tejszín sűrűségű masszát kapjak. Habverővel vagy kézi keverőgéppel csomómentesre keverem. A végén belekeverem az olajat is, majd fél órát pihentetem.

    A kisütéshez palacsintasütőt vagy teflonserpenyőt használok. Az első palacsinta kisütéséhez megforrósítom a serpenyőt, kevés olajat kenek az aljára, majd 1 palacsintának megfelelő adagot merek a serpenyőbe és úgy billentem a serpenyőt, hogy a massza szétterüljön az alján. 1-2 perc alatt megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom és a másikat is aranybarnára sütöm. Ha kisültek, melegen tartom.

    A túrótöltelékhez összekeverem a hozzávalókat.

    A körtés töltelékhez a körtét hosszában 8 felé vágom, eltávolítom a magházat és keresztben felszeletelem. Egy edényben megolvasztom a kristálycukrot és aranybarnára pirítom, ekkor felöntöm 2 ek vízzel, hozzáadom a körtét, megszórom fahéjjal és a körte puhulásáig kevergetve főzöm. Végül beleöntöm a vanília aromát és elkeverem.

    A karamell öntethez a cukrot és a vizet egy edényben összekeverem, és addig főzöm, míg a cukor felolvad, majd karamellízálódik. Óvatosan, kis lángon pirítom, hogy ne égjen meg. Ezalatt a tejszínt a sóval mikróban megforrósítom, majd a karamellizált cukorhoz öntöm, apránként, több lépésben, hogy ne fusson ki. Végül összeforralom és hagyom kihűlni, ahogy hűl úgy picit sűrűsödik.

    A palacsintába egy sávban túró krémet teszek, ráhalmozom a körtés tölteléket, felcsavarom és ízlés szerint meglocsolom a karamell öntettel.

    A fent leírt hozzávalókból 10-12 db palacsinta lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek