Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros gombóc recept

Szilvalekváros gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 2-3 evőkanál búzadara
    • étolaj
    • 1 tojás
    • kevés só
    • Extra Jam (szilvalekvár) ízlés szerint
    • 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
    • 5-10 dkg margarin
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.

    A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.

    Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek