Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 6 szikkadt kifli vagy kalács
    • 4 tojás
    • 8 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg darált dió 5 dkg cukorral keverve
    • 10 dkg mazsola (el is maradhat)
    • kevés rum vagy rumaroma
    • 1/2 kg alma
    • baracklekvár (ha lehet házi)
    • nagycsipet só

    Elkészítése:

    Először a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy az aromába, amit kevés vízzel hígítunk. Felhasználás előtt lecsepegtetjük.

    A kifliket felkarikázzuk.

    A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk sót és a felkarikázott kiflikre öntjük, amit egy mély tálba tettünk. Párszor óvatosan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletes fedje a tojásos massza.

    Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk.

    Egy jénai tálat vagy kisebb tepsit kivajazunk és zsírozunk, majd belerétegezzük a hozzávalókat.

    Először a kifli 1/3-át tesszük a tál aljára, rá a mazsola fele, majd a dió fele ,erre jön a lekvár, amiből kb 2-3 evőkanállal csorgatunk a dió tetejére.

    Ezt a műveletet újból megismételjük, jön a maradék kifli, majd a szeletelt almát szépen elhelyezzük a tetején.

    175 fokon kb 40 percig sütjük (világos barna legyen).

    Amíg sül addig a tojások fehérjét csipet sóval felverjük és ha már kemény a hab, beletesszük a maradék lekvárt,
    összekeverjük és a kész tészta tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe kb 10-15 perc.

    Jó étvágyat hozzá!

    Ez az az édesség, ami annál finomabb, minél tovább áll, de frissen is isteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek