Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás gombóc recept

Szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 15-20 db szilva
    • 1 cs őrölt fahéj
    • 10 dkg kristálycukor
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg vaj
    • darált mák
    • porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A szilvát kimagozzuk. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót. Összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztát nagyobb kockákra vágjuk attól függően, hogy mennyi és mekkora szilvát teszünk bele. Én egész kimagozott szilvát tettem bele és a mag helyére szórtam egy teáskanál fahéjjal elkevert kristálycukrot. A négy sarkát felhajtjuk, összenyomkodjuk és gombócot formázunk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére pár percig főzzük majd szűrővel kiszedjük. A felét hagyományosan pirított zsemlemorzsába forgattam a másik felét cukrozott mákba. A zsemlemorzsásra vaníliás porcukrot szórtam. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek