Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vanília sodóval recept

Aranygaluska vanília sodóval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 tojás
    • 2 dl natúr joghurt
    • 1 dl tej
    • 8 dkg margarin (lehet vaj vagy zsír is)
    • 8 dkg cukor
    • 1 mokkáskanál só

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 8 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Vanília sodó

    • 7 dl liter tej
    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • cukor (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet egy tálba öntöm és beleteszem a joghurtot, tojást, sót, cukrot.

    Közben kovászt készítek langyos tejből, 3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból és megkelesztem.

    Ezután ezt is beleteszem a tálba, és hólyagosra dagasztom. Az így elkészült tésztát megkelesztem. A tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom.

    Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort. Olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez való darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekavarom.

    A tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek még egy sor tésztát, aztán tölteléket aztán megint tésztát.

    A tetejére már nem kell töltelék. Sötét pirosra sütöm. A vanília sodóhoz a tejet, a vaníliás pudingport kikavarom. Tartalékon megfőzöm.

    Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot.

    Ezzel ízesítem, tálalom az aranygaluskát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek