link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Foszlós kalács

    Foszlós kalács
    Nehézségi szint:
    Haladóknak
    Elkészítési idő:
    90 perc
    Mennyiség:
    4 fő részére
    Mennyibe kerül?
    Megfizethető
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg porcukor
    • 4 dkg olvasztott vaj
    • 0,5 teáskanál só
    • 4,5 dl tej
    • 1 ek kakaópor

    A kalács kenéséhez:

    • 1 tojás sárgája (tojásmentes változatnál hagyjuk ki)
    • 1 mokkáskanál cukor
    • lekvár

    A kalács locsolásához:

    • 1/2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés tejjel, cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, háromszorosára kelesztjük. 2 részre osztjuk, amelyekből 2 egyforma cipót formálunk. 1 cipót kakaóporral ízesítünk, jól beledolgozunk a tésztába 1 evőkanál kakaóport.

    A fehér tésztát kisodorjuk 25*39 cm-es méretű tepsi nagyságúra, lekvárral vékonyan megkenjük, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Még fél órát kelesztjük.
    DSCN1142
    DSCN1144
    Cukros tojás sárgájával lekenjük és lassú tűznél sütjük. A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítünk, a vaníliás cukrot belekeverjük és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép foszlós.

    Küldte: ancsa0411

    Küldte: ancsa0411

    Hozzáadom a receptfüzethez
    receptverseny

    Hozzászólások

    comments powered by Disqus
  • Ajánlott cikkek

    A kategória legjobb receptjei