Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-Túrós batyu recept

Almás-Túrós batyu
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3,5 dl tej

Töltelék:

  • 40 dkg túró
  • 5-6 kanál kristály cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • almadarabok

Elkészítés:
Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Kelt tésztát készítünk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szembe lévő sarkokat összecsípjük, batyura formázzuk őket. Tojás sárgájával megkenjük, majd a sütőbe tesszük. 150-160 fokon sütjük.

Almás-Túrós batyu kép

Küldte: Végh Eszter


Hozzáadom a receptfüzethez

Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek