Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Almás-Túrós batyu recept

    Almás-Túrós batyu
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    60 perc
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 6 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 3 dkg élesztő
    • 2 tojás sárgája
    • 3,5 dl tej

    Töltelék:

    • 40 dkg túró
    • 5-6 kanál kristály cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál búzadara
    • 1 tojás
    • 1 citrom reszelt héja
    • almadarabok

    Elkészítés:
    Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, cukrot, tojás sárgáját, olvasztott vajat kelesztő tálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. Kelt tésztát készítünk, 40 percig pihentetjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kisodorjuk, majd négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepébe kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szembe lévő sarkokat összecsípjük, batyura formázzuk őket. Tojás sárgájával megkenjük, majd a sütőbe tesszük. 150-160 fokon sütjük.

    Almás-Túrós batyu kép

    Küldte: Végh Eszter


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek

    A kategória legjobb receptjei