Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggymártás recept

Meggymártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 üveg (7 dl) magozott meggybefőtt, lehet 0,5 kg friss vagy fagyasztott is
    • 3 kanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • kevés friss citromlé és a citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 2 csapott kanál liszt vagy keményítő

    Elkészítése:

    A magozott meggyet feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen csak ellepje. Ha befőttet használunk, a levével együtt tesszük fel főni, ekkor viszont kevesebb cukrot adjunk hozzá. Hozzáadjuk a fahéjat, a citromlevet, a cukrot, a citromhéjat és a csipet sót. A só kiemeli a többi ízt!

    Rövid főzés után a tejszínből, a keményítőből vagy lisztből csomómentesre kevert habarással összefőzzük. A gyümölcsnek nincs szüksége hosszú időre a főzéshez, mert ha túlfőzzük, szétfő a gyümölcs húsa.

    Tálalhatjuk pirított zsemlemorzsával és főtt vagy sült hússal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek