Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almamártás – almaszósz recept

Almamártás – almaszósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 5-6 db alma
    • cukor (vagy édesítőszer)
    • 3-4 db szegfűszeg
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • víz

    Elkészítése:

    Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.

    Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)

    A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

    Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek