Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgolyók spagettivel recept

Húsgolyók spagettivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált marhahús
    • 1 db sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek zabpehely
    • egy-egy csokor petrezselyemzöld és zeller zöld
    • 1 db tojás
    • 2 tk házi paprikakrém
    • 1 doboz paradicsomlé( 350 ml)
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 púpozott ek tönkölybúza liszt
    • 3-4 szelet paprika
    • só, bors
    • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)
    • 5 dkg reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a húsgombócokat. A hagyma felét nagyon apróra vágjuk.

    A reszelő durva fokozatán lereszeljük a megpucolt sárgarépát.

    Egy ek. olívaolajat teszünk a serpenyőbe ebbe belerakjuk a hagymát és a reszelt sárgarépát. Meghintjük sóval folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük, kb 2-3 perc.

    Felaprítunk egy csokor petrezselymet, és zeller zöldet. Ennek a felét ráhintjük a megdinsztelt hagymás-répára.

    Egy tálba rakjuk a darát húst , hozzáadjuk a zabpelyhet, feltörünk egy tojást ( én külön pohárba szoktam a tojást tenni,majd hozzáadni), beletesszük a megdinsztelt hagymás-répát, ízesítjük paprika krémmel, kis sóval, frissen őrölt borssal.

    Nedves kézzel jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és egy tányérra rakjuk. Jó , ha korábban elkészítjük és betesszük a hűtőbe egy-két órára ,akkor összeérnek az ízek.

    Egy lábasba beletesszük a paradicsom sűrítményt, hígítjuk ugyanannyi vízzel , izésítjük zeller zölddel, a fél hagymával ( én kiszoktam a hagymát dobni belőle), néhány szelet paprikával, sózzuk.

    Amikor felforr belerakjuk a kis gombócokat és megfőzzük. Kb. 20 perc.

    Közben a lábasban amiben a hagymát dinszteltük korábban olívaolajat teszünk, erre rárakjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Egy pohár hideg vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a gombócokhoz és összeforraljuk.

    Máris tálalhatjuk.

    Én sós vízben megfőzött spagettivel tálaltam. A tetejét gazdagon meghintettem petrezselyemzölddel, illetve parmezánnal.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Készíthető sertéshússal, vagy darált pulykahússal. Ha nincs paprikakrém,lehet fűszerpaprikát beletenni.
    A sárgarépát mindenképpen javasolom belerakni,mert a kellemes íze mellett egy kis zöldségfélét is adunk a húsgombóchoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek