Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgundi marharagu recept

Burgundi marharagu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 1-1,5 kg marhahús (nem kell a legdrágább, minél inasabb, annál jobb)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2-3 szál kakukkfű
    • só, bors
    • 1 ek paradicsompüré
    • 2 ek liszt
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szárzeller
    • 2-3 babérlevél
    • 0,5 kg csiperkegomba
    • 10 db ecetes gyöngyhagyma
    • 0,5 liter száraz vörösbor (olyan, amit szívesen meginnál)
    • 0,5 liter marhahúsleves (kockából is jó)

    Elkészítése:

    Először is szükségünk lesz egy öntöttvas lábasra, amit be tudunk majd tenni a sütőbe is.

    A szalonnát kockákra vágjuk, majd lassú tűzön kisütjük belőle a zsírt. Amíg a szalonna sült, addig a húst 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd leitatunk róla minden nedvességet (FONTOS!)

    Megpucoljuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd a hagymát apróra, a répát nagyobb karikákra vágjuk.

    Ha kisült a szalonna zsírja, akkor kivesszük és a visszamaradt zsíron több részletben, nagy lángon megpirítjuk a húst. Ügyelünk arra, hogy minden oldala megpiruljon (ne érjenek össze a húskockák).

    Kivesszük az edényből a húst, majd a visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a répát és a paradicsompürét.

    Rátesszük a húst a szaftjával együtt, majd meghintjük a liszttel és állandó kevergetés mellett 1-2 percig pirítjuk.

    Ekkor felöntjük a borral, majd annyi húslevest adunk hozzá, hogy ellepje.

    Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a szárzellert, majd megvárjuk amíg a ragu felforr.

    Ekkor rátesszük az edény tetejét és 170 fokos sütőbe toljuk, majd 3 óráig magára hagyjuk. Ha nagyon nem bírunk magunkkal, néha megkeverhetjük, de nem szükséges.

    Amíg a ragu elkészül, a gombát megmossuk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben 1 ek vajon megpirítjuk, majd amikor a gomba már színt kapott hozzáadjuk a lecsepegtetett gyöngyhagymát és félre tesszük.

    Amikor a ragu lekészült, hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd még egy fél órára visszatoljuk a sütőbe, ám ekkor már nem tesszük rá a tetejét.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek