Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros babgulyás gazdagon recept

Vörösboros babgulyás gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 20 dkg tarkabab
    • 10 dkg füstölt pörc
    • 15 dkg sertéslapocka
    • 10 dkg csípős füstölt kolbász
    • 2 nagy újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk disznózsír
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 répa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1 kisebb zellergumó
    • 1 nagy újkrumpli
    • 5 szál petrezselyem
    • 2 paradicsom
    • 1 paprika
    • 5 nagy csiperke gomba törzse
    • 3 db chili
    • 1 babérlevél
    • őrölt fekete bors
    • őrölt csípős pirospaprika
    • őrölt kömény
    • 1 zöldségleves kocka
    • 1 pörköltszaft kocka
    • gulyáskrém
    • 1 dl vörösbor
    • 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    A babot és a pörcöt beáztatom, másnap felteszem főni.

    Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, a zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.

    A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a felkarikázott kolbászt, és beleöntöm a bort.

    Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.

    Tipp:

    Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentűsen leesett a hőmérséklet. Aki akarja, még csipetkével is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

    A vörösboros babgulyás gazdagon kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 107 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek