Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-gombás zúzagulyás recept

Tejfölös-gombás zúzagulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
    • 50 dkg gomba
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 1 cikk zeller (nagyobb)
    • 2-3 db krumpli
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors
    • 1/2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek olaj
    • 1-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A zúzát alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én kisebb kockákra vágtam)

    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

    A zöldségeket és a krumpli szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. (én a zöldségeket felkarikáztam, a krumplit apró kockákra vágtam)

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, és addig pároljuk még elkezd levet engedni, kifehéredni.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a köménymaggal és a pirospaprikával, adjuk hozzá a babérlevelet, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük a zúzát félpuhára.

    Amikor a zúza félig megpuhult, tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, majd a gombát is. Addig főzzük tovább, még a zöldségek félig megfőttek. Ekkor tegyük bele a krumplit, és főzzük puhára.

    A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd csorgassuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Óvatosan keverjük össze, főzzük még pár percig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek