Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi borsóleves recept

Tavaszi borsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg frissen fejtett zsenge zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 12 szál gyenge fehér zöldség
    • 3-4 szál zsenge sárgarépa
    • 1 ek liszt
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek cukor
    • só, bors
    • 1 tojás és liszt, só hozzáadásával galuskatészta
    • olaj

    Elkészítése:

    A borsót és a tisztított zöldségeket egy fazékban 3 ek olajon előpároljuk, és a petrezselymet is belevágjuk.

    1 ek liszttel megszórjuk, és 1 tk fűszerpaprikával fűszerezzük meg, majd kevés borssal is. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és a cukrot hozzáadjuk, majd puhára főzzük.

    A tojásból, lisztből, kevés sóval galuskatésztát keverünk, majd kis galuskaszaggatón a levesbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, majd utánaízesítjük, ha szükséges, és tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek