Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos bableves recept

Paradicsomos bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zsenge szemes bab
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db fehér répa
    • fél liter sűrű házi paradicsomlé
    • egy csokor petrezselyemzöld, néhány levél zeller
    • egy kávéskanál pirospaprika
    • egy kisebb paradicsom
    • egy paprika
    • egy fej hagyma
    • egy teáskanál házi ételízesítő
    • egy ek olaj
    • egy ek világos rozs liszt

    Elkészítése:

    Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, a petrezselyem gyökeret.

    Amikor felforr leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát,a petrezselyemzöldet csokorba kötve. ( a hagymát , ha belefőtt az íze kidobjuk a levesből.)

    Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és” világos”rántást készítünk ( amúgy sötét, mert a teljes kiőrlésű liszt barna), hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk, majd hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük.

    Tálaláskor tejföllel kínáljuk, valamint meg lehet szórni friss petrezselyemzölddel.

    Lehet akár csipetkével is gazdagítani.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Aki édesebben szereti tehet bele egy kis cukrot,vagy édesítőszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek