Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Palócleves recept

Palócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • étolaj
    • 3-4 szál sárgarépa
    • 2-3 szál fehérrépa
    • kb 40 dkg burgonya
    • kb 45 dkg sárga hüvelyű zöldbab
    • 2 levél babérlevél
    • őrölt feketebors (ízlés szerint)
    • őrölt kömény (ízlés szerint)
    • kapor (ízlés szerint)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ételízesítő (ízlés szerint)
    • só (ízlés szerint)
    • 2-3 ek tejföl

    Elkészítése:

    Kevés olajon az apróra felvágott hagymát üvegesre pároljuk, majd rá szórjuk a fűszerpaprikát.

    A megmosott, felkockázott húst beletesszük, összekeverjük és addig keverjük- főzzük, amíg a hús saját levet nem ereszt, majd még egy kis vizet öntünk hozzá.

    Amikor már a hús félig megpuhult, beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát, és a sárga hüvelyű zöldbabot.

    Annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje, majd ízesítjük.

    Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, őrölt fekete borsot, őrölt köményt, fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.

    Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet, jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek