Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsánkrémleves sajt chipsszel recept

Padlizsánkrémleves sajt chipsszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb padlizsán
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 piroshúsú paprika
    • 1 burgonya
    • só,bors
    • petrezselyemzöld apróra vágva
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 liter húsleves alaplé
    • 1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 1 dl víz

    Chipshez:

    • reszelt sajt (nálam permezán)

    Elkészítése:

    A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban, majd leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet.

    Egy fazékban olajat hevítünk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánt, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.

    Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a vízben elkevert étkezési keményítőt és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és további 2 percig forraljuk.

    A chipshez egy tepsit elkőkészítünk, kis halmokban rászórjuk a sajtot, majd forró sütőben összesütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    A kész, forró levest a sajt chipsszel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek