Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábé krémleves kakukkfüves húsgombóccal recept

Karalábé krémleves kakukkfüves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
6 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Krémleveshez:

    • 1 nagy karalábé (vagy 2 kisebb)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 citrom
    • 1 csokor kapor
    • 1-1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • őrölt fehérbors
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 ek olaj
    • 1/2 ek vaj
    • kb 5 dl víz

    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 3-4 ág kakukkfű (lecsipkedve a száráról)
    • őrölt bors
    • 1,5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.

    Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel és főzzük puhára.

    Amikor a karalábé puhára főt, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt és botmixerrel pépesítsük.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.

    Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze, majd formázzunk a húsos masszából diónyi gombócokat.

    Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat és szép lassan süssük aranybarnára (sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön minden oldala).

    Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, ízlés szerint tegyünk bele a sült húsgombócból, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek