Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-tejszínes gombaleves recept

Kapros-tejszínes gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 5 dl zöldség alaplé
    • 1 csokor kapor
    • 5 dl tej
    • 5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1 kk kakukkfű
    • 4 ek olívaolaj
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, és rátesszük a gombaszeleteket.

    Ráöntjük a zöldségalaplét, majd a tejet.

    Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük, a kaprot szára nélkül beletesszük és fedő alatt lassú tűzőn főzzük kb. 30 percig.

    Összeturmixoljuk.

    A tejszínt kikeverjük a liszttel, besűrűsítjük vele a levest, majd pár percig forraljuk, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek