Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertés comb
  • 1 db tojás
  • 1 ek  zabpehyely
  • 20 dkg zöld bab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • fél kisebb zellergumó
  • fél karalábé
  • zöld lestyán,petrezselyemzöld, zeller zöld
  • 2 db nagy nap érlelte paradicsom
  • 1 pohár zöldborsó(1,5 dl)
  • fél tv paprika
  • 1 hagyma
  • 1 nagy fehér csiperke gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só,bors,kis darab csípős paprika,csipetnyi őrölt kömény,mokkáskanál fűszerpaprika,1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.

Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.

Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.

Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.

Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.

Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt,fűszerpaprikát,és belereszeljük a fokhagymát,belekeverjük a zabpelyhet.

Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet,lestyánt és ezt is belerakjuk.

Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk.

Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk. Kb 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót, kb. öt perc múlva a lángot lezárjuk.

Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

 

Hozzáadom a receptfüzethez

Szólj hozzá

Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek