Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves recept

Bakonyi betyárleves / zöldséges gombaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 marék zöldbab
    • 1 marék zöldborsó
    • 15 dkg. gomba
    • 3 kanál tejföl
    • kevés liszt
    • őrölt pirospaprika
    • petrezselyem zöld
    • 1 kiskanál mustár
    • 1 liter csirke alaplé
    • só, frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.

    Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.

    Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.

    Tipp:

    Igen finom zöldségleves lett a végeredmény, de akár elbírt volna egy kis húst is. Legközelebb azt is teszek bele, de akkor azzal kezdem a főzést. A pulyka felső comb filé tökéletes alapanyag lesz hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek