Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajdina készítése recept

Hajdina készítése
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 púpos bögre hajdina
    • 2,5 bögre forró víz

    Elkészítése:

    A hajdinát tegyük szűrőbe, mossuk meg alaposan és hagyjuk lecsepegni. Egy edényt melegítsünk fel a tűzhelyen, majd öntsük bele a hajdinát és kevergetve, közepes lángon pirítsuk meg. (Pörkölt mogyoró jellegű illata lesz.)

    Öntsük fel 2,5 bögre forró vízzel és sózzuk meg. Takarék lángon főzzük kb. 20-25 percet, amíg meg nem puhul és a szemek szét nem nyílnak.

    Tipp:

    Amikor elkészült, megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel. A hajdina nagyon egészséges, segít az ereket megtisztítani és számos kedvező hatása van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek