Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gránátalma chutney recept

Gránátalma chutney
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 gránátalma
    • 1 lila hagyma
    • 3 ek málnapép (v. savanykás Extra Jam (lekvár))
    • gyömbér (1-1,5 cm)
    • 0,5 citrom leve
    • 3-4 ek méz
    • olívaolaj
    • színes bors
    • 1 mk őrölt koriander

    Elkészítése:

    A gránátalmát kettévágjuk, majd egy kanál segítségével óvatosan kiszedjük a magokat. (A fehér hártyás részt teljesen eltávolítjuk.)
    A hagymát és a gyömbért vékonyan felszeleteljük.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a gyömbért is. Picit megsózzuk, és addig pároljuk, míg a hagyma félpuha lesz.

    Ekkor ráfacsarjuk a citromlevet, megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű színes borssal, és az őrölt korianderrel. Hozzáadjuk a málnapépet (v. ízlés szerinti savanykás lekvárt), a mézet, jól összekeverjük, és pár percig továbbfőzzük (közben kevergessük).

    Végül beletesszük a gránátalma magokat, jól összekeverjük, és addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.

    Tálaláskor sült húsok, vagy rántott sajt mellé köretként kínáljuk.

    A gránátalma chutney kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 148 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek