Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccino likőr recept

Cappuccino likőr
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 2 csomag mogyorós Cappuccino por (2 x 100 g)
    • 200 g porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 700 ml kávétejszín
    • 250 ml vodka

    Elkészítése:

    A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük.

    Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forralni, csak addig melegítsük, hogy a kávé feloldódjon benne). Hűtsük ki teljesen, majd öntsük fel a vodkával. Töltsük tiszta üvegekbe és hűtőben tároljuk. Ha hagyjuk néhány napot a hűtőben, az ízek jobban összeérnek és sokkal ízletesebb lesz.

    Gasztro ajándéknak is kiváló.

    Tipp:

    A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának töredékéért.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek