link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Virslivel töltött krumplikrokett recept

Virslivel töltött krumplikrokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
  • Hozzávalók:

    • 40 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1 nagyobb tojás
    • 15 dkg liszt
    • 1 csapott kk só
    • 5 hosszabb szál virsli
    • 1 nagy tojás a forgatáshoz
    • 1 csésze zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • Bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és jól áttörjük.

    Ha már nem forró, akkor hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Összedolgozzuk. A massza elég lágy, de ez nem baj.

    Lisztezett felületre borítjuk. A virsliket három darabra vágjuk.

    Veszünk egy adag krumplit, két tenyerünk között rudat formázunk, a közepébe nyomjuk a virslit és a tenyerünk segítségével, enyhén lisztezett felületen rudakat sodrunk. Egy magasabb falú tálban

    bő olajat forrósítunk.

    Két tányért készítünk. Az elsőbe egy nagyobb tojást villával kicsit felverünk. A másikba szórjuk a zsemlemorzsát. A kroketteket előbb a tojásban, majd a morzsában megforgatjuk.

    Ha már jó forró az olaj, akkor pár darabot óvatosan beleengedünk és mérsékelttől egy kicsit nagyobb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Melegen vagy hidegen is finom fogás. Ketchuppal, esetleg mustárral kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy nagyon egyszerű, de mégis laktató fogás, amit a gyerekek is igazán kedvelnek. Akár krumpliból, akár maradék krumplipüréből is elkészíthető. A panírozás el is hagyható, de én szerettem volna egy kis ropogósabb kérget rá, ezért is döntöttem mellette. A massza lágy, könnyen formázható. A krokettekből érdemes csak keveset tenni egyszerre az olajba, mert kicsit megduzzadnak. Ha túlságosan forró az olaj, vagy magas lángon sütjük, akkor könnyen megrepedhetnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek