Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött dagadó hidegtálon recept

Töltött dagadó hidegtálon
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:

    • kb. 1 kg-os sertésdagadó

    Töltelék:

    • 6 db csirke felsőcomb filé
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2 db tojás
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 csokor metélőpetrezselyem
    • 1 tk darált sózott tvpaprika vagy pirosarany
    • 1 nagyobb szelet kolozsvári szalonna
    • só ízlés szerint

    Páchoz:

    • 1 ek mustár
    • 2 ek étolaj
    • 1 kk zúzott fokhagyma
    • 1 tk szójaszósz
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk só vagy ételízesítő

    Spárga és tű vagy hústű, esetleg kihegyezett hurkapálca

    Elkészítése:

    A csirkecombokat a füstölt szalonnával és a 2 féle hagymával együtt ledaráljuk.

    Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és az apróra vágott petrezselyem zöldet, majd jól összekeverjük és félretesszük.

    A dagadót egy vékony pengéjű hegyes, éles késsel felszúrjuk – ha nem megy, kérjük meg a hentest!

    Megtöltjük a dagadót a fasírt hússal és bevarrjuk, vagy szorosan összetűzzük a nyílást.

    A páchoz az anyagokat összekeverjük és bedörzsöljük vele a töltött hús mindkét oldalát, majd lefedve legalább fél órára (de egy éjszakára is lehet) betesszük a hűtőbe.

    Egy vízzel kiöblített tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, köré öntünk kb. 1 dl vizet, lezárjuk a tetejét (vagy lefedjük alufóliával) és 200 fokon pároljuk legalább 80 percet, azalatt egyszer óvatosan átfordítjuk!

    Miután kellően átpuhult és átsült a töltött hús, levesszük a fóliát és további 25-30 percig sütjük 190 fokon ha lehet légkeveréssel, mialatt gyönyörűen megpirul a felülete.

    Óvatosan tálcára tesszük és 15-18 perc pihentetés után szeletelhető!

    Bármilyen sültekhez illő körettel kiváló, nálunk ez esetben felvágottakat, szalámit helyettesít!

    Árban ugyanott van, viszont garantáltan elfogy, finom és laktató hidegtál alap!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek