Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell őzgerinc formában bacon-nel recept

Csirkemell őzgerinc formában bacon-nel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell
    • 20 dkg bacon
    • bors
    • 1 csokor petrezselyem
    • 15 dkg trappista sajt
    • 3 ek tejföl
    • 3 ek liszt
    • 2 tojás

    Elkészítése:

    A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk. A tejfölt, a tojást, a lisztet, a lereszelt sajtot, a sót, a borsot, az összevágott petrezselymet összekeverjük és ebbe forgatjuk bele a húst.

    Az őzgerinc formát kikenjük margarinnal és beszórjuk zsemlemorzsával. Aztán a bacon-nel kirakjuk a formát, úgy, hogy a bacon szélei kicsit a formán kívülre lógjanak. Majd a masszát beleöntjük, és a kilógó széleket ráhajtjuk. Megkenjük a tetejét 1 ek. tejföllel és kicsit reszelt sajttal is megszórjuk.

    Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 40 percig sütjük. Érdemes úgy sütni, hogy egy tepsibe tesszük az őzgerinc formát, hogy a kicsöpögő zsiradék ne a sütőnkbe folyjon. Ha megsült, fordítsuk bele a tepsibe, hogy az alul levő bacon is kapjon egy kis színt.

    Másnap a legfinomabb, mikor kihűlt teljesen, de akár azonnal is fogyasztható.

    Ez az adag 1 őzgerinchez van, de nyugodtan duplázható!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek