Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    • 3 tojás
    • 15 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 5 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom héja
    • vaj a sütéshez
    • mandula v. mazsola
    • lekvár

    Elkészítése:

    A tejbe beleszitálom a lisztet, a tojássárgáját pedig elkeverem habosra a cukorral, ezután mehet bele ez is a tejes lisztbe. Alaposan elkeverjük.

    Reszeljük bele a citrom héját is. Már csak a tojásfehérje maradt, amit keményre felverünk, és óvatosan, szinte csak beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon, és ne törjön nagyon össze.

    A vajat megolvasztom, és beleteszem a kicsit magasabb falú palacsintasütőbe. Beleöntjük a tésztát, és addig sütjük az egyik oldalát, amíg nem tudjuk elvágni négybe, és megfordítani. Miután megfordítottuk, akkor óvatosan, a fordító kanalunkkal elkezdjük kisebb darabokra szedni, és készre sütjük.

    Mazsolát nem tettem bele, inkább mandulát, amit nagyon kevés vajon pirítottam meg, így puha lett, és nem olyan kiszáradt papírlap.

    Tipp:

    Én Nagymamám házi szamócalekvárját kínáltam mellé, de bármilyen édes gyümölcslekvár megteszi :)

    A császármorzsa kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 226 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 40 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek