Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Spenót főzelék recept

    Spenót főzelék
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    60 perc
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók (4 személyre):

    • 1,5 kg friss spenót
    • 4 evőkanál étolaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 fej fokhagyma
    • kb 7 dl tej
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:
    A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjük, beletesszük a lisztet és állandó keverés mellett zsemleszínűre sütjük, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát és azzal még kicsit átsütjük. Az elkészült rántásba beletesszük a leszűrt spenótot, jól elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, melyet állandó keverés mellett kellő sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk.
    A spenót főzeléknek körete lehet:sült hús, sült virsli, fasírozott, tükörtojás, rántott sajt, bundás kenyér, sült lecsó kolbász.

    Spenót főzelék

    Küldte: Horváth Józsefné


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek

    A kategória legjobb receptjei