Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés zöldbabkrém recept

Mascarponés zöldbabkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 400 g zöldbab
    • 250 g mascarpone
    • 30 g friss gyömbér
    • citrus olaj
    • fehér bors
    • babérlevél

    Elkészítése:

    A zöldbabot megtisztítjuk, és jól megmossuk. Enyhén sós vízben a reszelt gyömbérrel és egy babérlevéllel megfőzzük.

    Egy kevés főzőlével a zöldbabot simára turmixoljuk, és összekeverjük a mascarponéval.
    Ízesítjük fehér borssal és a citrus olajjal (ízlés szerint adjunk hozzá, kellemesen citrusos lesz), esetleg sóval.

    Tálkákba töltjük, és hűtőbe helyezzük.
    Tálalás előtt díszítjük.

    Friss, roppanós zöldségeket kínálunk hozzá (szárzeller, sárgarépa, uborka…)

    Előételnek, fogadó falatnak kiváló!

    A mascarponés zöldbabkrém kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 161 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek