Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Tepsis kacsacomb burgonyával recept

    Tepsis kacsacomb burgonyával
    Nehézségi szint:
    Nincs adat
    Elkészítési idő:
    60 perc
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Nincs adat
  • Hozzávalók:

    • 2 kacsacomb
    • só, bors, rozmaring
    • 4 gerezd fokhagyma
    • vöröshagyma
    • burgonya

    Elkészítése:
    A kacsacombokat sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal(vagy ráteszek egy ág rozmaringot), és a felkarikázott fokhagymát is a bőrére halmozom. Öntök alá 1 kevéske vizet, a tepsit betakarom, és mehet a sütőbe úgy 2-2,5 órára (ez sütő/hőfok függő, mert például otthon elkészült már 1 óra alatt is…nálunk sok idő kellett hozzá, a gáz minősége miatt). Ha már puha, omlós a hús, akkor leveszem a tepsiről a tetőt/alufóliát, és pirítom még egy darabig, hogy a bőre is jó ropogós legyen. A krumplit és a vöröshagymát közben megpucolom, karikákra vágom, és ha megsült a kacsa, a zsírjában, ugyanabban a tepsiben megsütöm a krumplit és a hagymát, amit sóval ízesítek. Ha megsült, már lehet is enni :) Jó étvágyat!

    Ez a receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.

    Tepsis kacsacomb burgonyával

    Küldte: Horváth Annabella

    Történet: Ez egy olyan étel, amivel kevés a munka(viszonylag), és mindig sikerül. Bár, én nem tudom megenni a kacsát, a szagától is rosszul vagyok, de van, akinek elkészítem.


    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek