Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó télire recept

Lecsó télire
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    kb. 13 üveghez

    • 5 kg vegyes színű tv paprika
    • 3 kg paradicsom
    • 1,8 kg vöröshagyma
    • 1 kg sertészsír
    • üvegenként 1 késhegynyi Na-benzoát

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük.
    A paprikákat hasábra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb kockákra vágjuk.

    Egy 15 literes nagy lábasba beletesszük a zsírt, felmelegítjük, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk.
    Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, időnként kevergetve félkészre főzzük a lecsót. (Ez kb. 25-30 perc.)

    Tiszta, előmelegített befőttes üvegekbe töltjük, a tetejükre rászórunk egy pici késhegynyi Na-benzoátot, és gondosan lezárjuk.

    Egy nagyobb kosarat kibélelünk meleg, puha pokróccal, belehelyezzük az üvegeket, gondosan betakargatjuk, azaz száraz dunsztba tesszük, és kb. 2 nap alatt hagyjuk lassan kihűlni!

    Egytálételek, pörköltek ízesítéséhez is nagyon kiváló, egy kis nyári ízt varázsol télen az ételbe! :)

    Tipp:

    Egy kis hegyes erős paprikával dúsítva vagy chilivel is elkészíthető!

    A lecsó télire kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 108 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek