Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fojtott hús recept

Fojtott hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
    • 1 kg vörös hagyma
    • feketebors
    • babérlevél
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.

    Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.

    A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.

    Nem kell folyadékot öntenünk rá.

    Tipp:

    Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek