link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos mézes krémes recept

Narancsos mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Hozzávalók a tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 15 – 20 dkg cukor
    • 6 ek méz
    • 2 db tojás
    • 6 dkg kakaópor
    • 4-5 ek tejföl
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krémhez:

    • 2-3 narancs leve, adtam még hozzá tejet, hogy 1 literre jöjjön ki a folyadék
    • 18 dkg étkezési keményítő (készíthetjük pudingporból is vagy lisztből, ekkor 3 csomag pudingporra lesz szükségünk)
    • 4 tojás sárgája
    • 4-5 nagy narancs reszelt héja
    • kb. 25 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • csipet só

    Tetejére csokimáz:

    • 4 ek kakaópor
    • 4 ek cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek. tojásfehérje
    • kevés víz kb. 1 – 1,5dl

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk.

    4 részre osztjuk. Két folpack között egyesével kinyújtjuk (sütőpapíron is kinyújthatjuk), lehúzzuk a felső folpackot a kinyújtott tésztáról, majd megfogjuk az alsó folpack két csücskét és átemeljük egy határozott mozdulattal.

    Rátesszük a sütőlemezre úgy, hogy a folpack felülre kerüljön, majd lehúzzuk róla. Egyesével nagy tepsi hátán vagy sütőlemezen 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük őket, végezzünk tűpróbát, ne süssük túl.

    A krémhez kevés tejjel a tojások sárgáját és az étkezési keményítőt csomómentesre keverjük, felöntjük a maradék tejjel és narancsok levével, ezután alacsony lángon vagy vízgőz felett sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a csipet sót, a reszelt narancsok héját és a porcukor felét. Kihűtjük.

    A maradék porcukrot kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, ezután pedig kikeverjük a kihűlt krémünkkel.

    Megtöltjük a lapokat.

    Bevonjuk csokimázzal. A kakaóport és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, majd alacsony lángon vagy gőz felett folyamatosan keverve sűrűre főzzük.

    Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a vajat. Langyosra hűtjük és belekeverjük a tojásfehérjét is, majd rákenjük a sütire.

    Hideg helyre tesszük, másnap szeletelhető.

    Nagy tepsi süti lesz belőle.

    Tipp:

    Aki vajasabban szereti a krémet nyugodtan beletehet 50 dkg vajat is. Cukrot is lehet bele többet tenni, kellemesen édes a süti ennyi cukorral és nem csömör.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek