(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('set', 'dimension3', 'Loree'); ga('create', 'UA-48184473-1', 'receptneked.hu'); ga('send', 'pageview');
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák
  • Mákos pite recept

    Mákos pite
    Nehézségi szint:
    Haladóknak
    Elkészítési idő:
    Nincs adat
    Mennyiség:
    Nincs adat
    Mennyibe kerül?
    Megfizethető
  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg cukor
    • 2 tojássárgája
    • 1 csomag sütőpor
    • annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz
    • a tészta megkenéséhez 3 evőkanál baracklekvár

    Töltelékhez:

    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 dl tej
    • 20 dkg darált mák
    • 14 dkg liszt
    • 2 tojásfehérje

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 2 részre osztom. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelek sütőpapírral, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetem. Megkenem 3 evőkanálnyi baracklekvárral.

    A töltelék hozzávalóit összekeverem a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és széles mozdulatokkal belekeverem a mákos masszába. Majd a lekvárral kikent tésztára öntöm, elegyengetem.

    Végül a maradék tésztát is kinyújtom, és a töltelékre teszem. Villával sokszor megszurkálom, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütöm.

    Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

    Tipp:

    Én a tésztába zsír helyett margarint tettem, így is kifogástalan lett! :)

    Küldte: Loree

    Küldte: Loree


    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek

    Mondd el a véleményed!

    comments powered by Disqus

    A kategória legjobb receptjei