Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, rumos, kávés szelet recept

Diós, rumos, kávés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 3 tojás
    • 15 dkg porcukor
    • 3 dl tejföl
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 db tojás
    • 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint
    • 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
    • 10-15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 25 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.

    A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.

    Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek