Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legpuhább linzer karika recept

A legpuhább linzer karika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
    • 1 tojás sárgája
    • 1 tk sütőpor
    • fél narancs és fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    Továbbá:

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót. Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.

    Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni! Folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

    Ha letelt az egy óra, kivesszük, kicsomagoljuk.

    Enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

    A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

    Ha kihűltek a megsült tészták, akkor egy telit és egy lyukasat lekvárral megtöltünk.

    Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Videós segítség:

    Tipp:

    A narancs héjától sütés közben nagyszerű illat terjeng a lakásban, valamint nagyon különleges és finom ízt ad a tésztának.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek