Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flódni recept

Flódni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók a tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
    • 4 evőkanál porcukor
    • 1 cs vaníliáscukor
    • 1 dl tejföl
    • baracklekvár

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • 4 dkg vaj
    • 1/2 citrom leve
    • ízlés szerint cukor

    Mákos töltelék:

    • 25 dkg darált mák
    • 13 dkg cukor
    • 1 dl tej

    Diós töltelék:

    • 25 dkg dió
    • 11 dkg cukor
    • 1 dl tej

    Elkészítés:

    Elkészítjük a töltelékeket:

    Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát.ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.

    A mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük

    A diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.

    A töltelékeket kihűtjük, közben összekeverjük a tészta hozzávalóit és négy részre osztjuk.

    Kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék, megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék, végül tésztával fejezzük be.

    Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.

    A szép hullámos tetőt úgy készítettem, hogy miután lekentem sárgájával a tésztát villával “megsimogattam”.

    Természetesen a töltelékek sorrendje felcserélhető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek