Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Koldus torta recept

Koldus torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 8 dkg margarin
    • egy késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 tojás
    • 14 dkg cukor
    • 2-3 dl tej

    A krémhez:

    • 40 dkg kristálycukor
    • 2 liter tej
    • 10 púpos evőkanál liszt
    • 5 evőkanál kakaópor
    • 25 dkg margarin

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.

    A krémhez a kristálycukrot kis lángon felolvasztjuk, majd ha már teljesen folyékony lesz, felöntjük 1,5 liter tejjel és felforraljuk. A lisztet a kakaóval összekeverjük, majd felöntjük fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük és a karamellbe keverjük.

    Ha felforrt, levesszük a tűzről, egy picit hűtjük és belekeverjük a margarint.

    Megtöltjük vele a lapokat és egy éjszakán át pihentetjük.

    Tipp:

    A lapok nagyon gyorsan megsülnek, a krémből jó sok lesz, de nálunk a család sok krémmel szereti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek