Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka recept

Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg cukor
    • 4 db tojás
    • 7 dkg finomliszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez

    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 400 g tejföl (piros dobozos)
    • 1 habfixáló
    • 3 ek porcukor
    • 1 kisebb citom leve
    • 4 db kivi

    A tetejére

    • 1 csomag tortazselé (színtelen)
    • 2,5 dl víz
    • 1 ek cukor
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat.

    A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk az előző masszához.

    Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beleöntjük a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

    Kiborítjuk egy tálcára, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.

    A krém elkészítése:

    A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a tejföllel, a habfixálóval és a citrom levével kihabosítjuk.

    A tésztát visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet.

    Díszítés:

    A kiviket megpucoljuk, majd tojásszelővel felszeletjük és a krémre sorakoztatjuk.

    A tortazselét a cukorral, a citromlével és a vízzel felforraljuk, majd langyosra hűtjük és a sütire csurgatjuk.

    Hűtőbe tesszük egy órára, majd szeleteljük.

    Tipp:

    Nagyon kellemes, üde íze van.
    Más gyümölccsel is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek